INVITAŢIE CCN – Nr. 59

Asociaţia ANCONAV Galaţi
AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia
 
Colocviile Constructorilor de Nave
Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Vertas  Romania

INVITAŢIE
CCN – Nr. 59

Vineri,  15 septembrie 2017, ora 17.00,  BVAU – Sala Eminescu, et.1
 
 
 
La colocviile navalistilor din 15 septembrie 2017 a fost invitata  sa se prezinte societatea  BUREAU VERITAS ROMANIA, care este prezenta in  tara noastra inca din 1965, si care este sponsorulprincipal al proiectului Colocviile Constructorilor de Nave- CCN.
 
O societate de clasificare, cum este Bureau Veritas, stabileste si mentine standarde de construire si operare a navelor si structurilor offshore si a altor produse. Societatile de clasificare  valideaza constructiile si  le supravegheaza periodic pentru a asisigura ca  raman in continuare in conformitate cu standardele impuse.
BV Romania, pe langa clasificarea si certificarea navelor, ofera si altor industrii, servicii de   managementul activelor, certificare, clasificare, inspectii, audituri, testari si analize.
Prima societate  de clasificare  a fost Lloyd’s Register, fondata in 1760 la Londra, care a publicat  in 1834 primele Reguli cu privire la construirea si mentenanta navelor.
Bureau Veritas (a doua societate, in ordine cronologica) a fost fondata  in Antwerp, in 1828 si apoi a fost mutata la Paris, in 1832. Au urmat ulterior CRS- Registrul Croat (1858), Registrul Italian-RINA (1861), ABS- American Bureau of Shipping (1862), DNV GL (1864 , Oslo) si cele mai multe au fost fondate  in secolul XX, odata cu dezvolttarea constructiile de nave la nivel international.
Dl dr. ing. Jean Sever Popovici  ne va vorbi despre activitatile BV in Romania, in ultimii 42 de ani, despre evolutia si diversificarea  cerintelor pentru construirea navelor, protectia mediului, siguranta navigatiei, calitatea echipamentelor si nu numai. 
 
Dr. ing. Jean Sever Popovici a absolvit Facultatea de Nave şi Instalaţii
de Bord din Galaţi în 1973 şi având o medie foarte bună a fost repartizat la  ICEPRONAV Galaţi, La început, a lucrat în cadrul  Atelierului Studii şi Oferte,  la Prototipuri,  alături de ing. Matei Kiraly, la realizarea unor nave experimentale pe  pernă de aer şi ulterior, la realizarea unor proiecte preliminare pentru diverse tipuri de nave. Fiind pasionat de cercetare şi pentru că Baza de Cercetare Hidronamică era în construcţie, s-a ocupat de supravegherea  construirii şi dotării primului obiectiv – Tunelul de Cavitaţie – şi a fost numit în 1979  şef al Laboratorului Cavitaţie, unde a lucrat timp de 12  ani. În 1981 a început un  doctorat  sub conducerea prof. univ. dr. Ing. Liviu  Stoicescu, şi cu sprijinul domnilor profesori Valeriu Ceangă şi Ion Bidoae, pe care l-a finalizat în 1989. În 1994 devine  general manager al ICEPRONAV, prin concurs.IÎn  1997  primeşte o ofertă de a administra nou- înfiinţata Fabrică de Corp SCANYARD S.R.L.Tulcea, cu capital norvegian.
In aprilie 1998 este numit director executiv al SC Bureau Veritas Romania, iar din 2016 este Marine manager BV Romania.
 
 Aveti atasata o brosura despre viata si activitatea  inginerului navalist MATEI KIRALY. Acest material se gaseste si pe www.anconav.ro, Colocvii, Lucrari CCN.
Vă invitam  să participati la colocviile navalistilor.
 
AGENDA INTÂLNIRII CCN 59

17,00  – Deschiderea lucrarilor  

17,15 –   Bureau Veritas, societate de clasificare a navelor,
               prezenta in Romania din 1965
18,15 – Discutii

19,00  – Închiderea lucrărilor
 
Materiale CCN se pot accesa pe site-ul ANCONAV, www.anconav.ro.
 
Comitetul de organizare CCN

Dr.Ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –   
                                                   Coordonator CCN;
ing. Valentin POPESCU   – Coordonator Adjunct 
Ing.Vasile LĂCĂTUȘ –  membru
Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator