Asociaţia ANCONAV Galaţi
AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia
Biblioteca V.A.Urechia
Colocviile Constructorilor de Nave
Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Vertas Romania
INVITAŢIE
CCN – Nr. 63
Vineri, 2 februarie 2018, ora 16.00, BVAU – Sala Eminescu, et.1
INVITAŢIE
CCN – Nr. 63
Vineri, 2 februarie 2018, ora 16.00, BVAU – Sala Eminescu, et.1
Colocviile constructorilor de nave isi incep al optulea an de activitate, continuand sa consemneze evenimentele importante din domeniu, evolutia legislatiei si a tehnologiilor, povesti despre specialisti si realizarile lor. La colocvii se intalnesc cei care sunt sau au fost implicati in constructiile navale ( proiectare, cercetare, productie, universitari, studenti) si in domenii conexe (navigatori, navomodelisti, producatori de echipamente, istorici).
Incepem anul 2018 cu atmosfera de sarbatoare; la data de 21 ianuarie dl prof. univ. dr. Liviu Stoicescu a implinit varsta de 85 de ani. Dumnealui a marcat cariera a sute de studenti si a condus 22 de doctorate în domeniile Hidromecanica navală şi Structuri navale (din 1986), iar din 1990 si în Rezistenţa materialelor si Elasticitate şi plasticitate. A participat, ca membru, în alte 32 comisii de doctorat în diferite centre universitare din ţară. Activitatea sa exceptionala a fost recunoscuta prin primirea a numeroase distinctii, fiind membru titular al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si profesor emerit al Universitatii Dumarea de Jos.
Dl dr. ing. Roman Pirvulescu, care l-a avut conducator de doctorat, va vorbi despre cariera si personalitatea dlui profesor.
Dl profesor Stoicescu, in stilul sau caracteristic (nu iubeste prea mult laudele si ceremoniile) si-a exprimat dorinta de a vorbi despre altii, adica despre doctoranzii sai, despre temele abordate, modul in care alegea temele de doctorat, legatura lor cu proiectarea si productia si noile tehnologii pe plan international. Are marea satisfactie ca doctoranzii sai sunt specialisti de varf in domeniul constructiilor de nave si ca au pastrat legatura de-a lungul timpului.
Pentru a completa imaginea profesorului, preluam cateva afirmatii din Laudatio facuta de dl conf. univ. dr. Liviu Crudu la acordarea titlului de profesor emerit, in decembrie 2018.
„As îndrăzni însă să afirm că, probabil, cele mai înalte titluri câstigate în timp de domnul profesor Stoicescu, sunt cele de:
– Dascăl, conferit de miile de absolventi din domeniul constructiilor navale, cu multi dintre ei păstrând o continuă si fructuoasă legătură, un arc peste timp care leagă dorintele si aspiratiile către perfectiune, deopotrivă ale profesorului, cat si ale discipolilor săi;
– Mentor, fiind la originea unei multitudini de abordări si dezvoltări stiintifice ale complexelor problematici ivite în activitatea de cercetare-proiectare- dezvoltare în domeniul constructiilor navale. (…)
– Creator stiintific, prin publicarea a peste 130 de lucrări stiintifice în reviste şi volume ale simpozioanelor si conferintelor naţionale şi internaţionale, a patru cărţi de specialitate precum şi coordonarea a numeroase contracte de cercetare în domeniul ingineriei mecanice şi a construcţiilor navale.(…..)
– Căutător al adevărului stiintific, prin continua dorintă de perfectionare si acumulare, prin multiplele stagii de perfecţionare.(..)
– Initiator si creator de traditie, care înseamnă, printre altele, si probitate profesională, din multitudinea de repere biografice, fiind deosebit de important să subliniem că domnul profesor Stoicescu Liviu este absolvent al primei promoţii (1951-1956) a Facultatătii de Construcţii Navale . (…)
Fără a stirbi cu ceva din strălucirea multiplelor realizări ale profesorului Liviu Stoicescu, pe care probabil că am reusit doar partial să le evoc la adevărata lor valoare, doresc acum să mă refer la o altă dimensiune a personalitătii sale si cred că, cei peste 42 de ani de continuă colaborare, îmi dau dreptul să-lnumesc un mare prieten al generatiilor.”
( Atasam o scurta biografie a dlui prof. univ. dr. Liviu Stoicescu).
Vă invitam să participati la colocviile navalistilor.
AGENDA INTÂLNIRII CCN 63
16,00 – Deschiderea lucrarilor
16,00 – Deschiderea lucrarilor
16,15 – Prof. univ. dr. Liviu Stoicescu la 85 de ani. Scurta prezentare a personalitatii
sale.
Dr. ing. Roman Pirvulescu
16,30 Aspecte din activitatea de conducator de doctorat: Teze de doctorat
conduse in perioada 1986-2008
Prof. univ. dr. Liviu Stoicescu
17,15 – Discutii
18,00 – Închiderea lucrărilor
Materiale CCN se pot accesa pe site-ul ANCONAV, www.anconav.ro.
Comitetul de organizare CCN
Dr.Ing. Gelu KAHU, – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –
ing. Valentin POPESCU – Coordonator Adjunct
Ing.Vasile LĂCĂTUȘ – membru
Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator