INVITAŢIE CCN – Nr. 51

Vineri,  7 octombrie 2016, ora 17.00,  BVAU – Sala Eminescu, et.1
 
In cadrul colocviilor navalistilor continuam prezentarea unor proiecte deosebite care s-au realizat în şantierele românesti.
La CCN 51 vom discuta despre  seria de nave DAMEN OFFSHORE CARRIER(D.O.C.) – Nave pentru  transport echipamente si  realizarea de lucrari  offshore construite in SNDG
Activităţile  desfăşurate în mediul marin, departe de ţărm (offshore), au devenit frecvente şi foarte variate:  transportul echipamentelor si a instalatiilor grele si/sau agabaritice (shore to shore transportation), parcuri de turbine eoliene, platforme/nave de foraj marin, dragaje, instalări de cabluri submarine, instalări de tubulaturi submarine, preluarea si transportul de nave prin submersie (sistem “dock”) etc.
Toate aceste activitati au determinat aparitia unor nave tehnice foarte diverse, care să asigure transportul materialelor/echipamentelor si a personalului la distante destul de mari de ţărm.
O astfel de categorie o constituie navele care  trebuie sa transporte instalatii si echipamente agabaritice si personalul în scopul realizarii  unor lucrari, cu denumirea internationala de  offshore carriers. Acestea sunt nave foarte complexe si flexibile, capabile sa se adapteze la diverse cerinţe de operare.
Tipurile de navele DOC construite la Galati  au puntea deschisa,  fara obstructii, cu structura intarita pentru  sarcini  concentrate si uniform distribuite, proiectata pentru  incarcare Ro-Ro, atat prin pupa cat si prin lateral, au propulsie diesel-electrica, sunt dotate cu sisteme de propulsie ce permit mentinerea la punct fix (clase DP) pentru siguranta si stabilitatea operatiilor in largul marii, au posibilitatea de submersie, respectiv preluarea unor  nave aflate in stare de plutire, au posibilitatea de extindere a suprastructurii, pot fi dotate cu diverse instalatii pentru transportul unor echipamente delicate etc.
 
Prezentarea navelor, cu performantele lor, particularitatile flexibilitatii conceptului, dar si strategiile de abordare a construirii, proiectarii si cooperarii cu firmele furnizoare va fi facută de domnii ing. Marian  Negoiţă, sef de proiect, actualmente director de Proiecte, ing. Laurenţiu Rugină, sef de proiect si  ing. Valentin Popescu, director tehnic la acea vreme.
 
Vă invitam  să participati la colocviile navalistilor.
AGENDA INTÂLNIRII CCN 51

17,00  – Deschiderea lucrarilor  
              Dr. ing. Jean Sever  Popovici, Coordonator CCN

17,15 –   Seria de nave DAMEN OFFSHORE CARRIER (D.O.C.) – Nave
             pentru  transport echipamente si  realizarea de lucrari  offshore,
            construite in SNDG
                Ing. Marian  Negoiţă, ing. Laurenţiu Rugină,  ing. Valentin Popescu  DSG
18,15 –   Sesiune de intrebari si raspunsuri
17,40 – Diverse
19,00  – Închiderea lucrărilor
 
Materialele CCN se gasesc pe site-ul www.anconav.ro.
 
Comitetul de organizare CCN

Dr.Ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –   
                                                   Coordonator CCN;
ing. Valentin POPESCU   – Coordonator Adjunct 
Ing.Vasile LĂCĂTUȘ –  membru
Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator