INVITAŢIE CCN – Nr.41

AGIR Sucursala Galaţi
Asociaţia ANCONAV Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia

Colocviile Constructorilor de Nave

INVITAŢIE
CCN – Nr.41

Vineri,  4 septembrie  2015, ora 
17.00,  BVAU – Sala Eminescu, et.1
 
 
Din toamna anului 2014 se deruleaza in cadrul CCN ciclul  Şantierele navale româneşti: istorie şi performanţe – oameni şi fapte. Si-au prezentat istoricul si performantele actuale santierele navale VARD Tulcea, VARD Braila, DMHI Mangalia, ATG Giurgiu, Santierul Naval Orsova, NAVROM Shipyard Galati si Damen Shipyard Galati.
 
In 2015 s-au implinit 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Constructorilor Navali din Romania, ANCONAV(www.anconav.ro).motiv pentru care consideram ca este binevenita  o prezentare retrospectiva  a ceea ce s-a intamplat  in domeniul constructiilor navale din Romania in aceasta perioada.  Lucrare, care va fi publicata  in numarul 6 al Caietelor Colocviilor Constructorilor de Nav – dedicat prezentarii santierelor navale din Romania- va prezenta cadrul  economic, legislativ si social in care au evoluat santierele in aceasta perioada.
ANCONAV prevede la art. 1 al actului constitutiv:

“Art. 1. Asociatia Nationala a Constructorilor de Nave din Romania este o organizatie profesionala, necomerciala, obsteasca, neguvernamentala si apolitica, care isi propune sa promoveze o apropriere intre societatile comerciale si specialistii din domeniul constructiilor navale si conexe acestora, in scopul consultarii asupra problemelor de interes comun, in vederea sustinerii si protejarii intereselor asociatilor, al facilitarii schimbului de informatii, al contactelor cu organele de stat, guvernamentale si legislative al legaturilor cu organisme similare din strainatate.”
ANCONAV face parte din SEA Europe – European Ships and Maritime Equipment Association, care reprezintă interesele constructorilor de nave din Europa şi are rolul de a reprezenta interesele industriei de echipamente navale europene în faţa Comisiei Europene, în vederea elaborării directivelor specifice şi pentru armonizarea standardelor tehnice, crearea de punţi între furnizorii de echipamente şi şantierele navale de construcţii şi reparaţii.

Dl dr. ing. Jean Popovici va facee  o trecere in revista a ceea ce s-a intamplat cu constructiile navale din Romania si din lume in aceasta perioada si va pune in evidenta contributiile ANCONAVsi ale personalitatilor care s-au implicat in asociatie in sprijinul acestei industii de varf.
 
Pentru ca suntem la final de ciclu (mai asteptam participarea SN Constanta si SEVERNAV Turnu Severin), in ultima parte a colocviului vom consulta participantii, buni cunoscatori ai domeniului, pentru stabilirea noului ciclu de lucrari al acestui proiect. Propunerile pot fi facute si prin e-mail, daca persoana nu poate fi prezenta la intalnire.
 
Va invitam sa participati la dezbatere si sa va aduceti aportul prin  completarea  lucrarilor cu alte informatii pe care le detineti.
 
AGENDA INTÂLNIRII CCN 41

17,00  – Deschiderea lucrarilor. Ciclul Şantierele navale    
            româneşti: istorie şi performanţe – oameni şi fapte
             Dr. ing. Jean Sever  Popovici, Coordonator CCN
17,15 – ANCONAV – 20 de ani de la infiintare: 1995-2015
             Dr. ing. Jean Sever  Popovici, Marine Manager Bureau      
             Veritas
18,00 – Discutii, completari, intrebari             
18,30 –  Consultari pentru stabilirea tematicii urmatorului ciclu CCN
19,00  – Închiderea lucrărilor
Comitetul de organizare CCN

Dr.Ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –   
                                                   Coordonator CCN;
ing. Valentin POPESCU   – Coordonator Adjunct 
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
Ing.Vasile LĂCĂTU
Ș –  membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator
 
Silvia Panaite Mobile: +40 722 48 73 73